Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Vägrar betala tv-avgift

"Den dagen SVT blir demokratiskt tänker jag betala tv-licensen".

Fullmäktigeledamoten Daniel Engström, SD, är fast besluten att inte betala den i lag reglerade avgiften för radio och tv.

Skulderna hos kronofogden är redan i dag närmare 6 000 kronor.

Annons

Enligt svensk lag ska den som innehar en tv-mottagare avsedd för att ta emot utsändning eller vidaresändning av TV- program, även om utrustningen också kan användas för annat ändamål, betala en avgift på 2 076 kronor per år.

En avgift som demokratiskt beslutades år 1989 av Sveriges riksdag.

Men någon demokrati inom SVT anser Ångepolitikern Daniel Engström, SD, inte att det finns.

I lördagens tidning skrev vi om hans skuld hos kronofogden för obetald tv-avgift, en skuld som i dag närmar sig 6 000 kronor. Och högre lär den bli, för Daniel Engström är fast besluten att inte betala en krona i i avgift så länge Sveriges television inte uppträder demokratiskt.

– SVT verkar för ett politiskt oberoende och demokratiska värderingar men i samma andetag och vid minsta chans har de reportage som i mina ögon inte följer demokratiska värderingar. Valbevakningen till exempel var fullständigt odemokratisk, anser sverigedemokraten.

Trots att Radiotjänst i Kiruna inte får in sina pengar fortsätter de skicka räkningar.

– Enligt lag ska man betala om man har en tv-mottagare och så länge vi inte har fått in något avslut från kunden så fortsätter vi skicka räkningar och betalar inte kunden går det vidare till fogden, förklarar Hanna Törnblom vid Radiotjänst.

Vad gäller det obetalda studielånet säger Daniel Engström att han varit i kontakt med centrala studiestödsnämnden eftersom han de senaste åren inte haft någon inkomst.

– Pengarna från arbetslöshetskassa och socialbidrag räcker inte till att betala av studielånet. Den dagen jag får en fast inkomst ska jag börja betala, säger Daniel Engström.