Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Väjde för mötande bil – föraren smet och jag tvingas betala drygt hundra tusen för min kvaddade bil

Lördagen den 8 december klockan 10.50 var jag med om en trafikolycka vid södra brofästet till Högakustenbron.

Jag kommer körande norrut på E4, 200 meter efter påfarten vid Mörtsal och 300 meter innan brofästet. Precis efter en högerkurva, kommer en mötande bil på min sida om mitträcket. Jag undviker kollision genom att väja åt höger. Efter att ha undgått krocken kör jag in i mitträcket och studsar sedan över vägen och ner i diket på höger sida.

När jag tar mig ur bilen upptäcker jag att den mötande bilen hade åkt vidare. Första bilen som kommer därefter har inte mött någon bil i fel färdriktning. Alltså måste bilen svängt av vid påfarten till E4, 200 meter söder om olycksplatsen.

Kalkylen för att reparera bilen landar på över 100 000 kronor. Detta är alltså priset jag får betala för att någon annan begår ett misstag.

Jag misstänker att vägarbete på Högakustenbron med avstängd körbana i södergående riktning och fram till södra brofästet skulle kunna vara orsak till detta misstag.

Alltså, för att summera lite. Vägarbete gör att vägen leds om, en person gör ett misstag och kör fel, jag undviker frontalkollision och får bilen förstörd, mötande trafikant åker vidare.

Resultatet av allt detta är att jag får bära allt ansvar.

Efter olyckan får jag hjälp av förbipasserande att kontakta polisen. Polisen beslutar sig för att inte skicka någon patrull. Jag blir sedan uppringd av polisen och gör en anmälan. Två dagar senare ringer jag upp polisen, då får jag reda på att fallet är nedlagt för att det inte finns någonting att gå på.

Den 12:e december fick jag en första kalkyl på reparationen av min bil. Kalkylen landar på över 100 000 kronor. Detta är alltså priset jag får betala för att någon annan begår ett misstag och sedan åker vidare utan att stanna och se hur det gick. Då jag har halvförsäkring ersätter inte försäkringsbolaget skadorna på min bil.

Med facit i hand hade det kanske varit bättre om jag hade kolliderar med bilen. Då hade säkerligen polisen tagit sig dit och jag hade varit i ett bättre läge ekonomiskt. Fast å andra sidan hade jag då kanske inte kunnat skriva detta.

Så nu vädjar jag till dig som körde bilen att ta kontakt med mig, så vi tillsammans kan lösa detta. Om någon har sett själva olyckan eller sett den här bilen är jag oerhört tacksam om även ni hör av er till mig.

Till sist vill jag tacka de fantastiskt fina människor som stannade och hjälpte mig. Ni är hjältar!

Per Hedlund, Sundsvall

■■ Följ ST Debatt på Facebook

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel