Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Vaknar till lukten av rök och känner: Blåljuspersonal – tack för att ni finns

Sänder ett stort tack för de hjältar som skyddar oss när fara hotar. Tänker nu på de brandmän och kvinnor som med fara för sina liv kämpar för att stoppa skogsbränder och alla andra bränder.

Det är varmt och blåser så röken når till Sundsvall och allt är ett inferno. Det har familjer och små barn men offrar sig och sin tid för att minska skadorna. De kan inte äta eller dricka eller när de är i första ledet mot elden.

Det är omöjligt att förstå hur det är att utsätta sig för dessa fasor. Det slår upp lågor överallt och dånet från elden gör att man inte hör varningsrop från kolleger så det gäller att ha koll på vad man är och vart man ska gå. Det är som att vara i krig med en fiende som finns överallt.

 ■■ Följ ST Debatt på Facebook

Vi har blåljuspersonal som vet att man kanske kastar stenar på dem när de ska ta hand om skadade eller när de brinner i huset.

Det är obegripligt att samhället inte kan skydda några av de viktigaste personerna vi har. Otroligt konstigt. Varför skulle ingen i Finland tänka sig göra så? Det är något att fundera över.

Svaret är troligen för att det är förbjudet och att man straffas rejält om man bryter mot lagen. Och omedelbart utan dröjsmål kanske redan på plats.

Vaknar till lukten av skogsbranden och hjärtat fylls av tacksamhet mot er som kämpar.

Tack för att ni finns.

Nathan Leroy

Läs också:

Långvariga torkan ger svårsläckta bränder – räddningstjänsten förlänger eldningsförbudet

Eldningsförbudet i länet utökas – omfattar även grillning

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel