Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Valaffischer bidrar bara till vandalisering – skippa denna omoderna reklam

 
Valet 2018
Visa alla artiklar

Varför ska det sättas upp valaffischer några veckor före valen som sedan aldrig tas reda på? Påverkan på hur vi röstar måste vara minimal just på grund av dessa plakat. Ingen ändrar åsikt på grund av dessa, många blir i stället irriterade eller upprörda och saboterar affischerna av olika anledningar. Vi ser dagligen om vandalisering av dessa affischer till förtret för partierna och för de som får ta reda på skräpet.

I dagens medievärld finns det inget omodernare än dessa tillfälliga plakat. Det finns reklampelare, debatter på tv och radio, Twitter, Facebook, Instagram etcetera, hur många informationskanaler som helst. För att inte tala om vad det kostar i reklambyråer, tryck och tillverkning av dessa plakat. Jag hoppas verkligen att detta är sista valet där vi får se dessa plakat uppställda överallt. Utvecklingen har för länge sedan sprungit ifrån politikerna om de tror att valaffischer kan påverka hur vi röstar. Utnyttja i stället sociala medier mer och sluta med detta förlegade sätt att påverka oss.

För övrigt bör Sverige till nästa val införa digital röstning, som redan finns i flera andra europeiska länder, med hjälp av exempelvis mobilt bank-ID.

Röstberättigad

Läs också:

[+] Dålig efterlevnad av tillståndet för valaffischering – många bryter mot reglerna

[+] Olivia fotades till turistbroschyr för Tynderö – bilden hamnade på nationell valaffisch för SD

■■ Följ ST Debatt på Facebook

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel