Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Valåret har varit ett hårresande spektakel med egotrippade politiker

Den berömda ”kakelväggsretoriken” och väggen har nu totalt rasat ihop och fallit till marken med dunder och brak. En valrörelse och period som nu går till historien och vi medborgare har fått en härlig och fin inblick i det politiska spelet ni alla partier har bjudit på i parti och minut. I min vildaste fantasi ett hårresande spektakel, med mycket egotrippade politiska företrädare i de olika partierna.

Ni partiföreträdare har verkligen visat och berikat oss medborgare när det handlar om den politiska maktens spel, strategier, fula trix, smutskastning, hemlighetsmakeri med olika påhopp på varandra under denna valresa. Inga goda förebilder.

Nu är den resan äntligen slut och det tackar jag för. Väldigt många med mig tycker nog i stort samma sak.

Det är egentligen fantastiskt att alla vi medborgare fått vara med i den helgalna processen in i kakeldammet. Sikten har många gånger varit minimal. En lärdom för livet som kommer till stor nytta framöver i nästkommande val. Var så säker.

Vilken toppenkille och förebild

Ni ska alla veta att vi nu som medborgare lärt oss era kroppsspråk, retoriska samtalen, strategier, blickar, ögonrörelser, uttrycken, frustrationen och de stora ögonen, samt alla vecken i pannan och knäppta händer.

Den person som jag personligen beundrat mest och haft det absolut svåraste uppdraget är talmannen, Andreas Norlén. Vilken toppenkille och förebild. En vis och saklig man, med oerhörda viljor och kunskaper. Alltid med klara öppna besked vad som hänt i alla dessa talhensrundor, svarat på alla svåra vinklade frågor från journalister, tagit mycket stor hänsyn till vad varje politiker pratat om i dialog.  Även ställt hårda krav och varit öppen för en dialog på bred front i alla möten. Men även tagit beslut att nu är det slut på ”leken” i respektive parti.

Kritiskt granskat dessa rundor samt varit en föredömlig diplomat under denna svåra tid. En riktig fredsmäklare som skulle kunna lösa de världsliga problemen i olika diktaturländer. Din diplomatiska framtid och framgång är given som jag ser det.

Det behövs inga vapen för att lösa nationella, samt globala världskonflikter. Det som är viktigt är att visa respekt för varandra i en öppen dialog, hur landet bäst skall utvecklas tillsammans med alla medborgare inför framtiden.

En sak kan jag också redan nu förmedla kring vår svenska valrörelse år 2018. Ni kommer få se ytterligare politiska aktörer inom den svenska politiken inför nästa valperiod år 2022.

Med samma mål för ögonen, nämligen en politisk rörelse för alla medborgare som värnar om tryggheten, demokratin, människors lika värden.

Ordet politik är för mig personligen ett vindskydd, dit kan du gå och gömma dig, när vindarna blåser till storm och iskall kyla.

Samhällsengagerad spelevink sedan 48 år tillbaka

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel