Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Väldokumenterat segerlopp

Markus Frödin, Sundsvalls OK, vann sin klass under DM-sprinten.

Vill du se hur det gick till? Surfa in på youtube.

– Det är rätt roligt att se hur man sprungit, även om filmen blir ganska skumpig, säger vinnaren Frödin.

Kvällssolen tryckte bort regnet och gav orienterarna som gjorde upp i DM-sprinten runt NSK i Njurunda en syrerik luft – och det kan vara på sin plats.

– Ja, när det är sprint handlar det framför allt om att springa väldigt fort och inte så mycket om vilken väg man väljer även om det blir ett par sådana beslut på den här banan också, säger tävlingsledare Paulina Tomasdotter.

De tävlande skickades iväg i strid ström under en timme från klockan sju och nog såg tempot ut att vara högt på de allra flesta håll. Markus Frödin sprang in på fina tiden 12.14 på sträckan 2720 meter.

– Det gick rätt bra, jag leder i alla fall, säger Frödin en stund efter målgången.

Och resultatet står sig hela vägen. Är det någon som vill se hur han sprang är det bara att ge sig ut på nätet. Frödin sprang tävlingen med en kamera på huvudet.

– Det är rätt roligt att se hur man sprungit, även om filmen blir ganska skumpig. Jag kör lite mountainbike också, de filmerna blir lite lugnare. Helst hoppas man få med någon saftig vurpa eller att man kolliderar med någon.

Frödin fick idén från den amerikanska motocrossligan. Där är det vanligt att förarna har kameror på hjälmarna.

– Det är häftigt att se det ur deras synvinkel, det ger en annan bild och det gör det för mig också. Jag bommade en kontroll på en tävling nyligen, men när jag tittade på filmen efteråt såg jag att jag skulle ha sett kontrollen direkt om jag bara titta lite mer åt höger, för den syntes i bild, säger Frödin.

Dessutom bevara han sina bedrifter för farmtiden. Filmerna kan komma att få en fostrande effekt, för Markus Frödin ska snart bli pappa.

– Jag tänkte att det kunde vara kul för barnen längre fram, då kan de se lite vad man höll på lite.

Fotnot: Hur gick det för alla andra? Kolla på Resultatbörsen.