Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Våldtäktsanklagad komiker avbokad från uppträdande i Sundsvall

En känd komiker skulle ha deltagit på en konferens i Sundsvall under torsdagen. Men den senaste tiden har flera kvinnor anklagat mannen för bland annat våldtäkt och han har nu avbokats från eventet.

Förra veckan gick Expressen ut med att en av Sveriges mest framgångsrika komiker, som bland annat haft flera samarbeten med public service, anklagas för grova sexbrott.

Enligt uppgifter till Expressen utreds han för bland annat två våldtäkter efter polisanmälningar som gjordes förra veckan. I samband med #MeToo-kampanjen har även anonyma användare på sociala medier anklagat komikern för sexuella trakasserier.

För Plus-kunder: #MeToo-manifestation anordnas i Sundsvall: "Vill uppmärksamma att alla kvinnor blir drabbade"

Efter anklagelserna har Discovery stoppat ett tv-samarbete med mannen och under torsdagen skulle han ha föreläst på ett slutsålt event i Sundsvall som anordnas av Sundsvalls kommun.

– Vi skulle ha avslutat dagen med komikern men vi har avbokat honom. Han kommer ersättas av en annan, men det är inte klart vem det blir ännu. Det kommer jag veta senare under dagen, säger Saleh Dirawi, arrangör.

Varför har han avbokats?

– Det vill jag inte gå in på, säger Saleh Dirawi.

Har det något att göra med att han har anklagats för sexuella ofredanden och våldtäkter?

– Jag har inget med det där att göra. Jag jobbar med programmet så jag har inga kunskaper om det. Men blir det sådana skriverier om en person så är det säkrast, för hans och vår del, att inte ha honom här.

Läs också: Sofia Mirjamsdotter: Med en sådan vän behöver mansrörelsen inga fiender

I ett sms säger komikerns manager att mannen avbokat föreläsningen på grund av sjukdom.

"Han är sjuk" skriver managern i ett sms.

Hur ser ni på våldtäktsanklagelserna mot honom?

"Vi har ingen information och kan därmed inte kommentera", svarar managern i ett sms.

Ytterligare ett event som komikern skulle ha medverkat i om en dryg vecka har ställts in.