Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Valfrihet betyder mer skattepengar till kommunen

Replik på Svante Säwens "Svar direkt: Ditt påstående är bekymrande", ST 16 december.

Du skriver att sossar inte vill bestämma över allt och alla. Varför är ni då emot LOV (Lagen Om Valfrihet)? Den innebär ju medborgarens rätt att välja bland annat vilken skola barnen skall gå i, vilken vårdcentral man vill tillhöra samt om jag vill ha hjälp i hemmet och i så fall av vem.

Småföretagare har naturligtvis rätt att sluta kollektivavtal, men återigen är det en mänsklig rättighet och inget tvång. Många branscher har inte full sysselsättning hela året och kan därför inte erbjuda heltid till alla.

Får man däremot möjligheten att konkurrera om kommunens tjänster, så förbättras genast möjligheten att erbjuda fler arbetare heltidstjänster. Alltså mer skattekronor in till Sundsvalls kommun.

Många företagare utsätts redan idag för illojal konkurrens eftersom marknaden svämmar över av arbetskraft från andra länder som dumparpriser på det mesta. VAD gör facket?

Thomas Burman

Moderat

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel