Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Valfrihet innebär inte automatiskt god vård – ställ krav på alla vårdcentraler

Apropå debattartikeln "Sidsjö Vårdcentral hotad – en listningskö kan bli räddningen". Det verkar som ansvariga politiker inte riktigt har förstått sitt mandat som de fått. De verkar ha berusats av den makt de fått. Naturligtvis måste deras mål vara att åstadkomma en vård värd namnet för alla sina väljare.

Idag vet jag att många söker sig till Sidsjö Vårdcentral eftersom de upplever det som att de där äntligen får den vård de behöver.

■■ Följ ST Debatt på Facebook

Känner själv till fall som efter att ha gått på andra vårdcentraler och i flera år nonchalerats och kommit till Sidsjön, erhållit akutremisser till akuten där de blivit utskällda för de inte kommit tidigare.

För Plus-kunder (nyhetsartikel från förra året): Så placerar sig din vårdcentral i den nationella patientenkäten

Inte konstigt då att Sidsjöns Vårdcentral får ett gott rykte och att många vill dit.

Men politikerna tycker att valfriheten skall få råda och tror i sin enfald att man genom den skall få en god vård för alla. Så enkelt är det tyvärr inte.

Nej, skärp uppföljningen av alla vårdcentraler i länet och ställ krav på samtliga. Det är på tiden att alla vårdcentraler ger en vård värd namnet.

Timråbo

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel