Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Välkommen intern kritik

Annons

Det är inte ofta det händer. Men desto bättre känns det då när det oväntade sker.

Och nu reagerar jag positivt på att Bodil Hansson (S) efter den ena sorgen och bedrövelsen efter den andra konstaterar att turerna kring "arenafrågan" i Sundsvall visar på ett stort förbättringsområde i den kommunala hanteringen.

För även om man nu kommit en bit på vägen när det gäller simhallsdelen i den gamla Sporthallen, så återstår ju problematiken för alla som befolkar den övriga delen av byggnaden – och då främst de publikdragande lagsporterna basket och innebandy.

Sundsvall har ju de facto lag på svensk elitnivå i dessa båda idrotter. Lag som följs av en betalande publik som, jag lovar, tröttnat på förhållandena för länge sedan.

Jag skrev betalande. För så är det ju. Och måste vara. Annars kommer de ekonomiska problemen och konkurshoten att fortsätta vara en realitet med jämna mellanrum för både Dragons och Granlo.

Men om du besökt andra arenor. På andra platser. Och jämfört. Ja, då vill du ogärna betala samma pengar för en upplevelse som i alla fall till en del har med komfort och känsla att göra.

Sedan är så klart de aktiva också värda ett bättre öde ...

Men nu är 2015 snart till ända.

Vi är många som väntat och hoppats och väntat och hoppats igen.

Den blivande simhallen blir säkert bra. Men den blir inte värdig en stad med mer än 100-åriga simtraditioner och en klubb som fortsätter fostra SM-vinnare.

Att inte kunna arrangera tävlingar av nationell toppklass är, som en begåvad tyckare uttryckte det för lite sedan, dumsnålt.

När det gäller inomhusaktiviteterna är jag orolig för ett liknande resultat.

När det över huvud taget presenteras något, som sedan blir verklighet.

Före 2020?

Bodil Hansson är inte ensam om att erkänna problemen.

Det gör att vi i alla fall kan fortsätta hoppas ...