Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Välkomna till skogen, kvinnor!

Skogsbruk och skogsindustri är sedan länge ryggraden i den svenska ekonomin, och en grundbult i finansieringen av vår välfärd. Dessutom omvandlar växande skog växthusgasen koldioxid till naturliga råvaror. Allt vi gör av olja idag kan vi göra av träd i morgon. Skogen är helt klart en framtidsbransch! För att göra verklighet av alla möjligheter behöver vi nyttja Sveriges hela kompetens, inte bara halva.

Norrskog är en skogsägarförening som producerar trävaror och säljer över hela världen. Liksom många andra i vår bransch har vi arbetat för att öka andelen kvinnor. Vi har lyckats till en del. I vår styrelse har vi 30 procent kvinnor, i vår koncernledningsgrupp är 40 procent kvinnor. Bland cheferna i den operativa skogsverksamheten är 40 procent kvinnor. Så långt är siffrorna hyggliga, men vi behöver nå längre och locka fler kvinnor till alla delar av vår organisation.

■■ Här hittar du fler insändare och debattartiklar.

Den bild vi har idag speglar delvis situationen inom de skogliga utbildningarna. När jag utbildade mig på 1970-talet var det ovanligt med kvinnliga skogliga studenter. Idag är nästan 40 procent av studenterna på jägmästarutbildningen kvinnor och det inger hopp! Tyvärr har utvecklingen inte varit lika bra på skogsmästarutbildningen, där är bara drygt 20 procent av studenterna kvinnor.

Läs även debattartikeln: Så bekämpas kulturen som ursäktar sexvåldet

Vi vet att en jämnare könsfördelning ger en mer allsidig belysning av problem och frågeställningar, det vill säga ökar den totala kompetensen. På köpet följer bättre arbetsklimat och ökad arbetsglädje. Det är vetenskapligt fastlagt och jag har själv upplevt skillnaden! Frågan är bara, hur lockar vi kvinnor till en bransch som ytligt betraktat anses vara så mansdominerad?

■■ Följ ST Debatt på Facebook.

Skogsbruk är en förutsättning för ett hållbart samhälle. Jobben passar i grunden både kvinnor och män. En del av arbetet utförs i naturen, vilket är en plats som stämmer bra överens med den genuppsättning vi alla har och därmed ger oss harmoni, på jobbet! Lönen sätts utifrån kompetens och resultat, inte beroende på könstillhörighet. Vår bransch måste bli mycket bättre på att lyfta fram våra styrkor!

Sen handlar det om oss själva, hur vi tar hand om våra medarbetare. Vi måste hela tiden arbeta för ett inkluderande förhållningssätt. Jag kan inte tala för hela branschen, men på Norrskog arbetar vi kontinuerligt med detta.

En dag som denna, på internationella kvinnodagen, tillåter jag mig att bli lite visionär. Tänk om vi får fler kvinnor till skogen. Det skulle göra vår näring så mycket klokare och mer konkurrenskraftig. Därmed skulle vi i ännu högre grad kunna bidra till omställningen till ett biobaserat samhälle och ett bättre Sverige.

Så, kvinnor, tveka inte! Sök till en skoglig utbildning! Ni är välkomna till oss eller till andra skogsföretag! Vi behöver er!

Olov Söderström

VD Norrskog

Här är fler debattartiklar med anknytning till kvinnodagen:

Regeringens politik drar undan mattan för kvinnors företagande

Dags täppa igen lönegapet mellan män och kvinnor

Vi vill inte vänta 33 år på jämställda löner

Låt flickor gå i skolan!

Kvinnokampen riskerar bakslag – hedersförtrycket hotar jämställdheten

Dags att männen tar upp kampen för jämställdhet – sida vid sida med kvinnorna

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel