Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Välmeriterade mittfältare klar för GIF Sundsvall

Det har varit på gång ett tag.
Nu är det klart – Kristinn Steindórsson är klar för GIF Sundsvall de kommande tre säsongerna.
– Det känns väldigt bra, säger Steindórsson till ST-sporten.

Vi har tidigare berättat att den isländske mittfältaren Kristinn Steindórsson varit ett intressant namn för GIF Sundsvall, och mittfältaren själv bekräftade klubbens intresse.

Under onsdagseftermiddagen stod det också klart att Steindórsson har skrivit på ett kontrakt med GIF Sundvall efter ett han lämnat MLS-klubben Columbus Crew.

– Nu är det hundra procent klart. Det känns väldigt bra, man hade ju liksom bestämt sig för det så det var bar att skriva på. Nu längtar jag efter att börja med laget, säger den 25-årige mittfältaren.

Vad är du för spelare?

– Min största styrka är hjärnan, att förstå spelet. Jag är skicklig med boll och på att hitta passningar. Sedan gillar jag att komma in i boxen för avslut som andra eller tredje man.

TV: Se GIF Sundsvalls nyförvärv i aktion

Förra säsongen spenderade han i Columbus Crew, som till slut slutade tvåa i MLA efter att ha förlorat finalen mot Portland Timber.

För Steindórssons del blev säsongen däremot inte som han hade hoppats på utan han fick oftast sitta på sidan om, och när han väl startade var det aldrig mer än en match. Han har dessutom dragits med en knäskada under säsongen.

– Det blev inte som man hoppades på. Det kändes inte som att man fick chansen att komma in i det heller, säger han och fortsätter:

– Men man kommer tillbaka med mycket erfarenhet. Jag är en bättre spelare även om jag inte fick spela så mycket. Nu är det ett nytt kapitel, i Giffarna.

Från USA har den tidigare Halmstadsmittfältaren hållit koll på Allsvenskan.

– Det har varit lite svårt med tidsskillnaden, men resultaten har jag sett. Jag har kompisar som spelar i Allsvenskan sedan jag var i Halmstad. Det är en serie på uppgång och det finns många bra lag. Sedan trivs jag i Sverige också, säger han.

GIF har de senaste säsongerna haft stor lycka med isländska spelare, och visst har Steindórsson pratat med både Runar Sigurjonsson och Jon Gudni Fjoluson om klubben innan han bestämde sig.

– Jag pratade lite med Runar när han var på semester i Mexiko. Det blev inte så mycket, men det han sa var positivt. Men jag gick inte bara efter vad de gamlas islänningarna sa, utan ville skapa mig en egen bild, säger GIF:s nyförvärv.

– Men visst är det skönt att ha en islänning där när man kommer.