Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Vancouver-scoutens önskan – vill se supertalangerna ihop med Sedinbröderna: "Vore perfekt nu"

En gång i tiden var bröderna Sedin ynglingarna som tog Vancouver med storm.

Nu vill klubbens svenske scout se två andra svenska talanger göra den resan – Jonathan Dahlén och Elias Pettersson.

– Det vore ett perfekt läge att plocka in dom här killarna att spela då Daniel och Henrik fortfarande är med, säger Thomas Gradin till Hockeysverige.

År 2000 kom bröderna Sedin till Vancouver Canucks, och har varit givna där sedan dess. Först nu på slutet, mitt i ett generationsskifte, har det blivit mindre speltid för 37-åringarna.

Thomas Gradin var scouten som lyfte dem till klubben, men nu vill han se en annan duo ta samma steg: Jonathan Dahlén och Elias Pettersson som tillsammans gjorde succé i Timrå. Nu spelar de på varsitt håll, i Timrå respektive Växjö.

– Att plocka in killarna och låtit dem få Henrik och Daniel som fadder är en gratisväg. Att plocka in Jonathan och Elias efter det att Daniel och Henrik flyttat till Sverige… Då finns det ingen här som tar hand om dom samtidigt som dom inte känner någon i laget som har rutin. Visste finns det spelare i laget som har rutin, men inte som känner dom här båda innan, säger Gradin till Hockeysverige.

Sedinbröderna har utgående kontrakt och han vill helt enkelt, helst av allt, säkra en så lång framtid som möjligt tillsammans för Sedinarna och den unga duon.

– Om vi fortsätter spela som vi gör i dag så borde dom kanske varit här redan den här säsongen. Det här är vad jag personligen tycker. Vi har ett lag som inte ser bra ut. Då är det bättre att börja plocka in dom här unga spelarna tidigare än vad det var tänkt. Eftersom det i alla fall kommer att bli en generationsväxling så är det lika bra att börja vänja dom här unga killarna redan nu.

Det har också varit ett uppseendeväckande val att putta tillbaka Dahlén i Timrå, eftersom de spelar i Hockeyallsvenskan.

Det förklarar Gradin med att det dels är en bekant miljö där han är garanterad en stor roll, dels att det är bättre än att spela juniorhockey i Kanada.

– Tankarna är att han ska få en större och dominerande roll. Att vara kvar där han känner sig hemma och är uppskattad tror jag är bra för honom just nu. Jag vill påstå att det är alldeles för många svenskar som sticker över för tidigt. Det slutar ofta med att dom efter tre, fyra veckor hamnar i farmarlaget och efter tre, fyra veckor där inser ledningen att det här inte är bra heller så dom skickar honom till ett juniorlag. Därför passar det bättre med SHL eller Hockeyallsvenskan eftersom båda är seniorligor och du spelar med och mot vuxna män.

Missa inte: Hockeypuls byter skepnad – startar ligasatsning på SHL, SDHL och allsvenskan

Hockeynyheter direkt i din mobil: Här är Hockeypuls nya app – ladda ned den i App Store

Hockeynyheter direkt i din mobil: Här är Hockeypuls nya app – ladda ned den i Google Play

Missa inte: Hockeypuls nya sajt – nyheter från SHL, SDHL och allsvenskan

Gilla Hockeypuls på Facebook

Följ Hockeypuls på Twitter

Adam Johansson: "Titta här alla hockeyälskare – nu börjar Hockeypuls nya resa"

Hockeypuls jättesatsning på SDHL – sänder åtta matcher på 15 dagar: "Häftig hockeyfest"