Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Vaneförbrytare döms till fängelse för flera brott

På mindre än två månader gjorde mannen sig skyldig till stölder, skadegörelse och snatteri.
Nu fälls Timråbon för brotten och påföljden blir fängelse.

Annons

Det var i början av juli som mannen stal två telefoner på olika butiker i Sundsvall. Brott som mannen förnekar. Några veckor tidigare hade han slagit sönder en fönsterruta på en campingstuga i Bergeforsen.

Det brottet kan han varken förneka eller erkänna eftersom han inte minns händelsen.

I början av augusti gick mannen tillsammans med en kvinna in på en guldbutik i centrala Sundsvall. Där stal han två ringar och fastnar på övervakningskamerans bilder. Efter det häktades mannen.

Mannen förkommer under 26 avsnitt i polisens belastningsregister. I april och november 2014 fälldes han för stöld och flera fall av olaga hot. Senast mannen dömdes till fängelse var i mars 2015. Även den gången gällde det stöld.

Nu har tingsrättens dom fallit och Timråbon som är i 35-årsåldern fälls för stöld, skadegörelse och snatteri. Påföljden blir två månaders fängelse och eftersom brotten begåtts under prövotid efter villkorlig frigivning, för domen i april 2014 samt domen i mars 2015, så läggs ytterligare två månader till straffet.

Eftersom rätten anser att det finns risk för att mannen fortsätter sin brottsliga verksamhet så ska han stanna kvar i häkte tills dess att domen vunnit laga kraft.

Den man och kvinna som var med vid en av stölderna och snatteriet i Sundsvall fälls också av tingsrätten. Kvinnan, från Dalarna, fälls för snatteri och påföljden blir dagböter. Kumpanen vid en av stölderna i Sundsvall kommer från södra Sverige. Han fälls också för flera brott och påföljden blir fängelse i sammanlagt tre månader.