Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Vansinnesfärder och knarklangning – fem personer åtalas för flera brott

En kvinna och fyra män åtalades under fredagen. Tillsammans och var för sig finns misstankar om att de ska ha begått flertalet brott. Två av männen sitter häktade.

Samtliga åtalade är i 40-årsåldern. En av männen sticker ut i åtalet med tanke på mängden misstankar som riktas mot honom. Han står åtalad för inte mindre än sexton narkotikabrott, häleri, stölder, olaga vapeninnehav samt mängder av rattfyllerier och olovliga körningar.

I somras ska han ha visat grov oaktsamhet och uppenbar likgiltighet för andra människors liv när han i påverkat tillstånd körde bil i hög hastighet längs vägar i Sundsvalls kommun. Färden slutade med att polisen tvingades preja honom av vägen.

Den åtalade kvinnan misstänks bland annat för innehav av narkotika. Vid ett tillfälle beslagtog polisen närmar 170 gram amfetamin, en annan gång hittade man 100 narkotikaklassade tabletter. Även cannabis har tagits i beslag vid några tillfällen. Kvinnan åtalas för narkotikainnehav i överlåtelsesyfte tillsammans med två av männen. Hon åtalas även för att upprepade gånger, utan körkort och i ett narkotikapåverkat tillstånd ha kört bil.

De åtalade nekar till det mesta, men åklagaren anser att bevisläget är bra. Förutom analysresultat finns fotografier, beslagsprotokoll, polisfilm från vansinneskörningen, uppgifter kring kvinnans mobiltelefonanvändning – som ska styrka att hon handlar med narkotika – och mycket annat.

Merparten av brotten har ägt rum i Njurunda. De olovliga körningarna har skett i Västernorrland samt i Gävleborg.