Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Vansinnigt beslut om torget i Sundsvall

Det föreligger nu ett i mina ögon fullständigt vansinnigt beslut, som innebär en ombyggnad av torget i Sundsvall på följande vis:

Den vackra statyn som finns i dag, och som är en gåva till Sundsvalls stad på villkor att den skulle uppföras enligt givna förutsättningar, skall nu sänkas ned i en grop. Denna grop, skall omges av avsatser som blir vända ner mot statyn.

Detta innebär i sin tur, att de som vill sitta på dessa avsatser, kommer att sitta med ansiktet mot statyn. Vidare kommer denna grop, att dra till sig glaskross, och allehanda skräp och avfall som kommer att kastas ner och även blåsa ner i gropen.

Nu vill man förminska torgets plana yta, så att man blir tvungen att ta omvägar för att kunna passera över torget. Vad kommer att hända vid kraftigt regn, eller vid ymnigt snöfall?

Givetvis blir man tvungna att gräva djupt under torget för att lägga ner dräneringsledningar. Med tiden, kommer dessa ledningar att åldras, och bli igensatta, och att orsaka kraftiga sättningar i marken. Dränering drar dessutom årliga underhållskostnader. Hur många kommer att halka ner i gropen på vintern, med personskador som följd?

Det allra bästa hade varit att inte göra något. Rör inte vårt vackra torg! Använd våra skattepengar till vettiga saker, och inte till att de styrande i kommunen skall tillåtas uppföra monument över sin egen dumhet.

■■ Läser du ofta nyheter i din mobiltelefon? Ladda ner Sundsvall Tidnings nya app här, till Iphone eller till Android!

■■ Här hittar du fler insändare och debattartiklar.

Hans, född i Sundsvall

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel