Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Vänsterpartiet vill lysa upp övergångställen: "Räddar liv"

Det finns övergångsställen i Ånge kommun som skulle behöva göras säkrare. Det anser Vänsterpartiets Örjan Olsson och Birgitta Liivlaid, som vill se blinkande ljusramper vid de mest använda passagerna.

För Plus-kunder: Han vill starta uppror mot avgifterna på Sundsvallsbron: "Kräv förseningsavgift av Trafikverket i stället"

Det var vid årets sista kommunfullmäktige som Vänsterpartiets Örjan Olsson och Birgitta Liivlaid överlämnade en motion kring trafiksäkerhet, och då vid de övergångsställen som finns runt om i kommunen.

Läs också: Ägaren får gehör i hovrätten – beslut kring asylboende i Torpshammars herrgård hävs

Där konstaterar de att mer går att göra för att öka säkerheten både för bilister och fotgängare.

– Olyckor med personskada som påföljd innebär ett trauma, inte bara för drabbade fotgängare utan även för inblandade trafikanter, skriver motionärerna, och föreslår att man tittar på en lösning som finns på andra håll i landet.

– I ett flertal andra orter har man infört signaler med lysdioder vid frekvent trafikerad övergångställen. Dessa extra signaler består av en ramp som placeras på övergångsställets skyltar och som avger ett orange blinkande ljus då fotgängare använder övergångsstället, förklarar Örjan Olsson och Birgitta Liivlaid.

Förslaget de för fram är därför att Ånge kommun skyndsamt sätter upp samma typ av signaler vid de mest använda övergångsställena. En investering som kan förhindra att man i stället får betala ett högt pris av ett helt annat slag.

– Dessa typer av signaler räddar liv, slutar Vänsterduon.

Fler nyheter på ST.nu:

För Plus-kunder: Konstnär från Erikslund ställer ut dödskallar i Paris: "Det häftigaste jag varit med om"

Infektionsavdelningen hakar på videotrend: "Vi gick verkligen in för det"

För Plus-kunder: Hundratals samlades på Stora torget i protestmöte – oroliga för neddragningar av personlig assistans

Dags för traditionell julmarknad i Borgsjö

■ ■ För mer nyheter om Ånge, klicka här – och följ ST Ånge på Facebook.