Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Vanvårdade hästar i Ljustorp

Synnerligen svagt agerande av ansvariga myndigheter för uppföljning av vanvårdade hästar i Ljustorp.

Det är oerhört beklagligt hur ansvariga myndigheter agerar när det gäller att snabbt göra uppföljning på, som i detta fall tidigare har anmälts, en upptäckt av rådande misskötsel.

Man måste rekommendera dessa så kallade ägare och ansvariga myndigheter att ta sig själva i kragen och börja fundera igenom vad deras uppdrag i verkligheten innebär.

Det är skamligt, det lär väl finnas lagar och förordningar på hur djurskötsel skall bedrivas och om detta inte efterföljs så måste väl myndigheterna ha kravet på sig att snabbt agera!

Det förekommer allt för ofta att djurvården åsidosätts och snabbt övergår till att djuren får lida när ägarna och ansvariga myndigheter inte fullgör sina plikter.

Det framgår också med all tydlighet, att samhället måste agera till att snarast se över lagar och förordningar , eftersom att de i nuläget tycks helt kunna godtyckligt kringgås.

Lars Owe Nilsson

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel