Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Vår framtid vill se bättre målarbete

Samtliga politiker och tjänstemän bör utbildas i målstyrning. Det anser Leif Edh (VFÅ) som i en motion efterlyser förbättring på flera punkter.

Annons

Revisorerna har många gånger vid granskningen av kommunens årsredovisningar anmärkt på svårigheten med att få en samlad bedömning av måluppfyllelsen. En åsikt som oppositionsledare Leif Edh delar och vill få till stånd en ändring kring.

I en motion till kommunfullmäktige för han framför han ett förslag om större fokus på färre mål än, som han anser det är nu, många mål som inte sköts.

Förslaget är att rensa bort de mål som inte uppfyller grundläggande krav, och att man strukturerar upp vad som är mål och visioner på ett tydligt sätt.

"Samtliga mål och dess innebörd samt verktyg för att styra mot målet ska vara kända för samtliga politiker och tjänstemän", skriver Leif Edh, som därför även vill se en utbildning i målstyrning för samtliga politiker och tjänstemän.