Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Var sjätte sjuksköterska lämnade landstinget ifjol: "Även de som varit med länge får nog"

Var sjätte sjuksköterska slutade i Landstinget Västernorrland förra året.
Det är en kraftig ökning och bidrar till överbeläggningarna på länets tre sjukhus.

Bristen på sjuksköterskor gör att Landstinget Västernorrland inte kan hålla alla sina vårdplatser öppna, vilket bidrar till att överbeläggningarna i länet under det senaste året var näst värst i Sverige efter Sörmland.

Läs också: Västernorrland näst värst på överbeläggningar – i landet

Under 2014 slutade 217 sjuksköterskor medan man hade totalt 1 929 tillsvidareanställda sjuksköterskor, det vill säga 11,2 procent slutade sin anställning.

Under 2015 slutade 303 sjuksköterskor på totalt 1 844 sjuksköterskor, vilket motsvarar 16,4 procent, eller att var sjätte sjuksköterska slutade.

Läs också: 25 narkossjuksköterskor säger upp sig i protest

– Vi känner igen oss i siffrorna. Det är de här signalerna vi får och det är inte bara de som är nya i yrket som slutar. Även de som har varit med länge och burit verksamheten får nog av ständiga överbeläggningar, dålig arbetsmiljö och scheman som man inte pallar att jobba på. Och sen spelar också löneläget in, säger Maria Bäckman

Läs också: Landstingets nya kalldusch – fyra av tio anställda vill inte ge rekommendation

Hon menar att speciellt missnöjet med det dåliga schemat är en tungt vägande faktor.

– Vi hör mycket om både den fysiska och psykiska pressen och även den etiska pressen. Man vet aldrig hur det ser ut när man kommer till sin arbetsplats om hur man kommer att orka med dagen och om man kan känna trygghet i att kunna jobba patientsäkert, säger Maria Bäckman.

Det stora tappet av sjuksköterskor gör det ännu svårare att skola in ny personal, ta hand om studenter, jobba patientsäkert, samtidigt som man har ständiga överbeläggningar.

– Det blir en ond cirkel som man inte vet hur man ska ta sig ur. Till slut tar det stopp hos ett antal medarbetare som inte tycker att det är värt att jobba på det här viset. Många pratar om att det inte var så här man tänkte sig det här yrket och det var inte därför man valde att bli sjuksköterska eller barnmorska, säger Maria Bäckman.

Sjukhusdirektör Nina Fållbäck-Svensson är väl medveten om att det här är ett stort bekymmer för landstinget.

– Det jag ser nu som de största problemen är att den ekonomiska situationen har gjort att man misströstar lite i verksamheten och att vi har svårt att bemanna med framför allt sjuksköterskor. Och vi har brist på vårdplatser för vi kan inte hålla de öppna på grund av sjuksköterskebrist. Det är det största bekymret som jag ser det, säger Fållbäck-Svensson.

Vad kan ni göra?

– Det gäller att vi lyckas rekrytera sjuksköterskor. Vi behöver se över arbetsorganisation och vem gör vad i vården, arbetsvillkor och också se hur många vårdplatser vi behöver, säger Fållbäck-Svensson.