Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Vår vackra stad är utsatt för S maktmissbruk

Annons

Replik på artikeln "Peder Björk i stor intervju – försvarar kritiserad torgsatsning: "Vi behöver ett nytt torg"", ST 3 januari.

Sundsvall är i omvärlden känt för sin vackra unika stadskärna och ett fantastiskt vackert torg, som i årtionden har rymt en mycket aktiv handel. Stenstaden är en stolthet för infödda Sundsvallsbor. Det krävs mindre skattemedel att marknadsföra torget än de dryga 40 miljoner som ombyggnaden beräknas till. Det som nu genomförs av nybyggnationer är ett resultat beslutat av tidigare koalitionen i majoritet. S lyckades under åtta år producera knappt 50-talet bostäder, innan koalitionen fick spaden i marken. Det som genomförts av tidigare koalition i barn- och utbildning var nödvändigt utifrån den situationen, som Sundsvalls skolor befann sig i efter 36 år av S-styre.

Vi behöver ingen ombyggnad av torget, ingen ombyggnad av gamla E4, vi vill inte ha trafikstockningar och hälsoproblem för att Socialdemokrater ska få visa sin makt över folket.

Vi behöver däremot satsa skattemedel på viktigare åtgärder, inte minst i socialtjänsten där ”Skönsmomodellen” snarast behöver införas på samtliga service och äldreboenden. Socialnämnden har under många år med S styre gått med underskott, sedan kan ni leka hur mycket ni vill med siffrorna för att försöka visa på annat. Glöm inte att under tidigare mandatperiodens två sista år var det en S budget som drevs igenom med SD. Det är grunden till att koalitionen inte fick bukt med underskottet utifrån egen budget de knappa två år den gällde. Nytt rekord i underskott 2015 visar på - 205 miljoner, otrevlig överraskning för skattebetalarna i Sundsvall. Peder Björk, oppositionen i samtliga nämnder kommer med egna kreativa och genomförbara förslag, men S majoriteten vägrar att lyssna. Man kör helt enkelt över oppositionen för att visa sin makt och kommer sedan med påståenden att de saknar egna förslag. Det vore klädsamt om kommunalrådet rannsakade sina egna ledamöters agerande i samtliga nämnder innan han föreslår det till oppositionsrådet. På vilken grund bygger kommunalrådet sina påståenden?

Artikeln avslutas med ”man kan riva upp gamla beslut som tagits över blockgränserna”. Glöm inte S:s ogenomtänkta beslut om Äventyrsbadet som beräknade kostnaden till 203 miljoner och slutsumman blev 437 miljoner kronor. Det blev en dyr historia för skattebetalarna. Det var en glädjekalkyl och de pengarna hade räckt till många fler lärare.

Kanske dags att ta fram kalkylatorn som Peder Björk fick av Jörgen Berglund vid kommunfullmäktige innan jul.

Läs fler insändare här:

Elisabeth Gisslin Burman (M)

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel