Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Vård i livets slutskede sattes in – utan anhörigas vetskap

Sundsvalls sjukhus får kritik av IVO efter de inlett vård i livets slutskede av en patient – utan att berätta det för patientens anhöriga.

Annons

Det var förra hösten som en patient som drabbats av en stroke vårdades på Sundsvalls sjukhus. Några dagar efter att patienten lades in tappade patienten talförmågan. Samma dag beslutade sjukhuset att patienten skulle få palliativ vård, alltså vård i livets slutskede. Men anhöriga fick inget veta.

Kort därefter dog patienten och nu riktar IVO (Inspektionen för vård och omsorg) kritik mot avdelningen på sjukhuset. IVO anser att sjukhuset inte följt regelverket vid ett beslut om att avstå livräddande insatser för en patient som hade fått en stroke. Bland annat ska alltid en annan läkare rådfrågas innan ett beslut om att inte fortsätta med livsuppehållande behandling tas. Vilket inte gjordes i det här fallet.

IVO anser även att patientens anhöriga inte blev tydligt informerade om beslutet av den palliativa vården.

FLER NYHETER:

Taxibil körde in i matbutik i Haga – butiken håller stängt tillsvidare

För Plus-kunder: Alkoholdemens var fel diagnos - Yvonne led av behandlingsbar sjukdom

Den saknade 37-åringen hittad död – ingen misstanke om brott

För Plus-kunder: Lotten vägde bara 24 kilo – berättar om kampen tillbaka: "Nu ska jag leva livet som jag missat"

■ ■ Ladda ner vår app till Iphone eller Android – få senaste nytt direkt i mobilen.