Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Vård ska få kosta – den räddade min sons liv

Det här är Noah. Han är född i vecka 25 och lever i dag till stor del på grund av ett annat barns tragiska och fruktansvärda öde.

Läs också: Från en blivande Ådalenbo och världsmedborgare

En kväll under graviditeten satt vi framför tvn och då läste min sambo ett inlägg som handlar om en vän till honom som hade fött sin flicka hemma på toaletten. Där levde flickan bara några minuter innan hennes lilla prematura kropp gav upp. Hon hade 10 mil till sjukhuset.

■■ Här hittar du fler insändare och debattartiklar.

Eftersom jag själv hade mått lite dåligt på sistone och inte känt några rörelser i magen så fick jag en orolig känsla i magen och åkte in till sjukhuset. För att göra en lång historia kort så kom vi hem sex månader senare med en liten späd pojke på tre kg med operationsärr över hela buken och som inte mindre än tre gånger lurat döden.

Läs också: Vem beslutar om vården?

Jag bor i Sundsvall och har fem minuter till akuten. Mitt hjärta går verkligen sönder vid tanken på att ni aktivt arbetar för att stänga ner BB och akutkirurgin i Sollefteå. Det är verkligen fruktansvärt hur liv, livsöden och vård till befolkningen i inlandet kan bli så lite värt. Och jag skäms. Jag skäms över att vara Sundsvallsbo. Det känns som att alla bedjande berättelser och öden man läst om hitintills bara ekar kring tomma väggar. Var är medmänskligheten? Vård ska få kosta, punkt! Jag är fullkomligt nöjd med att betala mer i skatt – bara pengarna går till bevarandet av akutsjukvård och BB i inlandet och av Sollefteå sjukhus!

Maria Elf, Sundsvallsbo

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel