Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Vårdande upplevelseverkstad i Ljungaverk

I dagarna två har elever från Fränstaskolan och Minervaskolan fått ta del av vårdens möjligheter och yrkesval. Allt inom ramen för Vård och omsorgscollege Södra Norrlands årligen återkommande upplevelseverkstad.

"Vård och omsorg" är ett begrepp som innefattar många olika arbetsuppgifter lika många möjligheter till ett varierande arbetsliv. Det kan kommunens elever i årskurs åtta och nio skriva under efter att den här veckan ha fått en inblick i vad som ryms inom vård och omsorgens ramar.

Inne i Forum Folkets hus så har Vård och omsorgscollege i Södra Norrland stått som värd för en upplevelseverkstad. En verkstad där blivande gymnasieelever har fått träffa människor som jobbar eller valt en utbildning med inriktning mot vård och omsorg.

– Några elever från vårat vård och omsorgsprogram har berättat om hur det är att gå en vårdutbildning och låtit grundskoleeleverna få testa sitt blodvärde, säger Susanne Lövgren, informationsansvarig för Bobergsgymnasiet, som deltog i upplevelseverkstaden.

Andra aktiviteter som erbjöds var att prova på olika handikapphjälpmedel och taktil massage. Upplevelser som man hoppas ska leda till ökat intresse för vidareutbildning inom vård och omsorg.