Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Vården förblöder av hyrkostnader

Landstinget Västernorrland förblöder av stafettkostnader.

Sedan 2010 har landstingets bruttokostnader för hyrläkare ökat med nästan 60 procent.

Under 2013 var ökningen drygt 25 miljoner kronor, vilket kan jämföras med 14 miljoner året före.

Kostnaderna för att hyra in läkare är ett av landstingets största ekonomiska bekymmer och låg enligt preliminära siffror på 161,2 miljoner kronor för 2013.

Landstinget Västernorrland delar problemet med stora delar av Sverige och i grunden handlar det om en stor brist på vissa typer av läkare.

– Det här är ett resultat av att 40-talisterna lämnar arbetsmarknaden. Det började de göra 2005 och det fortsätter, men nu tror jag att vi har haft det värsta, säger landstingsrådet Jacomina Beertema (M).

Hon pekar på att antalet nya läkare inte har kompenserat de läkare som gått i pension.

– Även om man visste att 40-talisterna skulle bli en svår generation när de gick i pension så har man ändå inte haft någon beredskap och utbildat fler läkare. Det borde man naturligtvis ha gjort, säger Beertema.

Erfarenheterna visar att det är en fråga som är ytterst svårt att påverka. Jämtlands landstingspolitiker tog i somras ett beslut att förbjuda stafettläkarna i primärvården, men tvingades upphäva beslutet på grund av hotad patientsäkerhet.

I en revisionsrapport för två år sedan fick landstinget Västernorrland svidande kritik för att man bland annat bröt mot lagen om offentlig upphandling genom att anlita läkare utanför ramavtalen. De här tilltagen har fortsatt och förklaras med att bemanningsföretagen ibland inte har möjlighet att leverera doktorer.

Att landstinget i stället skulle välja att inte direktupphandla stafettläkare utanför ramavtalen bedöms som ett ännu värre alternativ, eftersom det skulle äventyra patientsäkerheten.

Finns det någon lösning eller är det bara att acceptera att hyrläkare har kommit för att stanna?

– Fenomenet det kan man inte få bort. Det kommer att finnas kvar på samma sätt som bemanningsföretag finns i alla andra branscher. Däremot tror jag att behovet på sikt kommer att minska, säger Jacomina Beertema.

Hon berättar att landstingets strategier bland annat är att rekrytera läkare från framför allt utlandet. Man sätter även stort hopp till den regionala läkareutbildningen, som erbjuder en bra rekryteringsbas. Vidare försöker landstinget få tillbaka svenska studenter som läser medicin utomlands.

– Vi har även beslutat att läkare som passerat 65 års ålder får jobba kvar om de vill med samma lön men med förbättrade arbetsvillkor genom kortare arbetstid, säger Beertema.