Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Vårdförbundet: Dags för jämställda och hälsosamma villkor i välfärdssektorn

Vårdförbundet går in i förhandlingar med Sveriges kommuner och landsting, SKL, med tydligt uppdrag från våra medlemmar. Det är dags att göra villkoren i vården både jämställda och hälsosamma. För att lösa bemanningskrisen måste arbetsgivare i den offentligt finansierade vården ge SKL och Sobona mandat att gå oss till mötes.

Bemanningsbristen i vården är en konsekvens av en ojämställd värdering av traditionellt kvinnligt dominerade professioner. Många erfarna och särskilt yrkesskickliga barnmorskor, biomedicinska analytiker, röntgensjuksköterskor och sjuksköterskor väljer att lämna verksamheterna på grund av svag löneutveckling, dåliga arbetsvillkor och brister i arbetsmiljön. Följden blir hög personalomsättning, höga kostnader för hyrpersonal, en allt sämre arbetsmiljö, bristande kontinuitet, ohälsa och höga sjuktal.

Vårdförbundets Livslönerapport från 2016 visar att det skiljer mer än 30 procent i livslön mellan en specialistsjuksköterska respektive barnmorska och en civilingenjör, trots att de har liknande utbildningslängd och bedöms ha motsvarande svårighetsgrad i yrket. Löneutvecklingen för våra legitimationsyrken barnmorskor, biomedicinska analytiker, röntgensjuksköterskor och sjuksköterskor försvagas vid 35 års ålder för att ytterligare mattas av vid 45.

För att lösa bemanningskrisen behövs – utöver en god löneutveckling för hela kollektivet, där den lokala löneprocessen behöver utvecklas – en satsning på särskilt yrkesskickliga. Erfarenhet, kompetens, specialistkunskap, ansvarstagande och karriär i yrket måste löna sig.

Vårdförbundet kräver därför en särskilda lönesatsning på:

• Särskilt yrkesskickliga barnmorskor.

• Särskilt yrkesskickliga biomedicinska analytiker.

• Särskilt yrkesskickliga röntgensjuksköterskor.

• Särskilt yrkesskickliga sjuksköterskor.

• Särskilt yrkesskickliga specialistsjuksköterskor.

• Särskilt yrkesskickliga chefer.

• Avancerade specialistsjuksköterskor.

Vårdförbundets yrkande om särskild lönesatsning beräknas omfatta var fjärde medarbetare och innebär att den som visat särskild yrkesskicklighet ska ha minst 10 000 kronor mer i månaden.

Bemanningsbristen leder till övertid, svårighet att få semester, sliter på hälsan och leder till en försämrad arbetsmiljö.

Idag är arbetstidsmåttet för den som arbetar ständig natt 36 timmar och 20 minuter för den som arbetar i kommunal verksamhet samt i vissa kommunala bolag, jämfört med landstingsdriven verksamhet där arbetstidsmåttet vid ständig natt är 34 timmar och 20 minuter. Det är dags att vi i det centrala avtalet får en sänkning av arbetstidsmåttet vid nattarbete, oavsett huvudman.

Nu är det upp till bevis! Vi uppmanar politiker och beslutsfattare i vården att använda avtalsrörelsen 2019 till att ge SKL och Sobona mandat att gå oss till mötes. Tillsammans kan vi ge de bästa förutsättningarna för vårdens medarbetare att vilja stanna kvar och utveckla vården, så att den blir jämställd och hälsosam för både personal och patienter.

Åsa Holgersson, ordförande Vårdförbundet avdelning Västernorrland

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel