Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Varför är buss 120 flyttad till hållplats utan kur och bänk – och varför går inte 4:an på helgerna?

Har lite funderingar och frågor gällande busslinjerna 4 och 120.

Mitt boende är i Bredsand och jag reser med dessa busslinjer.

Första frågan är: Varför är buss 120 flyttad till en hållplats som inte är en hållplats? Ingen busskur att vänta i, ingen bänk att sitta på. Kommer man med en anslutningsbuss och buss 120 precis har gått, då är det en väntetid på 30 minuter. Då blir man stående i 30 minuter, vilket hände mig på nyårsaftonens förmiddag i snöslask. Är man äldre och rörelsehindrad kan man önska att få vänta i en kur.

Gällande busslinje 4: Varför går den bussen inte på lördagar och söndagar och inte på sommaren? Vi boende i Bredsand är många äldre och har ingen bil längre. Vi har postärenden på Ica Kubiken, vi har fotvården i Skönsmohuset, vi har läkarstationen där. Den tiden under sommaren som bussen inte går måste vi först åka med buss 120 för byte till buss 4. Eftersom nu hållplatsen är flyttad ska vi gå en lång väg för att komma till buss 4. Sedan ska vi börja samma procedur tillbaka, med kanske stora paket att släppa på. Detta tar en dag.

Vi uppmanas ju att åka kollektivt. Det är inte lätt som förbindelserna är nu. Tänk på alla som tvingas ha hjälpmedel för att ta sig fram och alla med barnvagnar.

Detta brev och frågor önskar jag svar på.

Undrande resenär

SVAR DIREKT:

Just nu och cIrka två år framåt pågår omfattande ombyggnationer i Sundsvall. Gamla Hållplats Navet läggs ned och nya Hållplats Stenstan kommer till. Gamla E4 som gick igenom Sundsvall byggs om i stor omfattning och det byggs ett nytt resecentrum där Sundsvalls centralstation ligger.

Samtidigt ses all tätortstrafik över för att skapa en bättre kollektivtrafik i Sundsvall i framtiden.

Satsningarna på förbättrad kollektivtrafik i Sundsvall är omfattande och viktiga. Ombyggnationen av infrastruktur i Sundsvall är nödvändig och även en förbättrad trafikering. Tyvärr uppstår svårigheter under tiden ombyggnationerna pågår, vilket du tyvärr erfar. 

Erik Hedlund, trafikchef Din Tur

■■ Följ ST Debatt på Facebook

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel