Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Varför betala för något som inte fungerar när man behöver hjälp?

Jag har jobbat sedan 2013 och sedan pluggat från vintern 2015 till våren 2017. Jag missade att vara inskriven på arbetsförmedlingen i två veckor innan jag påbörjade min anställning som jag visste att jag skulle få på sommaren.

Efter denna anställning blev jag sjukskriven på heltid för depression och nu har jag då ingen rätt till pengar från Försäkringskassan för min sjukpenninggrundande inkomst, SGI, är borta i och med att jag inte var inskriven där mellan slutet av skolan och i början av arbetet.

■■ Följ ST Debatt på Facebook

Ett intyg från arbetsgivaren om att jag gick med och lärde mig jobbet jag skulle utföra de nästkommande tre månaderna är ogiltigt för att täcka upp den tiden och skyddar inte min SGI.

Det känns otroligt bra nu i efterhand att man betalar pengar till en statlig myndighet så att när man hamnar i dessa situationer skall få en möjlighet att repa sig själv, men icke. Det finns kryphål överallt och statistiken skall se bra ut.

Nedbruten

Läs också:

Om vi startar upproret #utforsakrad – lyssnar ni då?

Kritisera lagstiftarna – inte handläggarna på Försäkringskassan

Kostnaderna för sjukförsäkringen har skenat enormt – dags för en haveriutredning

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel