Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Varför bygga ett skitfult hotell – har ingen lärt sig av 60-talet?

Det verkar som att lite datorgjorda solnedgångar kan få somliga att gå på vad som helst.

Man hade ett häftigt koncept. Man hade visioner om en häftig multifunktionell byggnad. Man hade idén om ett välplanerat koncept med ett åtta våningar högt stadskvarter med stora fina rundade/avskurna hörn och en mysig sneddande gångväg. Vad fick dessa nyskapande idéer ge plats åt? Jo, ett skitfult hotell med design liknande ett skattekontor från 60-talet.

Jag pratar om kvarteret Noten som nu ska döpas om till något så låtsasfräscht som "Riverside", för tydligen skulle det inte bli lika attraktivt om det hette "Flodsidan". Alltså, titta på visionbilden. Stålgaller i vass design som håller upp glasrutor. Det blir ju nästan som en bur.

Läs även: Petter Stordalens kedja vill öppna stort hotell mitt i stan: "Jättekul att de väljer Sundsvall"

Jag har inget emot att man bygger nya hotell då det är bra med mer turism i Sundsvall, men då får man se till att det blir en byggnad som fler än gästerna står ut att titta på. Man skulle kunna göra några förbättringar som gör hotellet lite trevligare. Inför något rundat hörn för att mjuka upp designen, öka variationen på val av material och ha vissa partier putsade i någon trevlig färg samt återinför den sneddande gångvägen och eventuellt, ha några "broar" över den.

■■ Följ ST Debatt på Facebook

Somliga kan tydligen gå med på även de fulaste byggnaderna bara man gör dem datorgjorda i en solnedgång, men bara så ni vet – det är inte alltid solnedgång och glasbyggnader är självlysande. Är det förbjudet att bygga vackra byggnader på Norrmalm?

Jacob

Läs även:

Stordalen siktar högt och antalet hotell ökar hela tiden – även i Norrland (Plus)

Stordalen klampar in med en trist jättebur som parasiterar på Stenstan

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel