Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Varför denna ovilja att svara på min fråga?

Annons

Jag har nu skrivit flera insändare om den olycksdrabbade korsningen Nybrogatan/Bergsgatan, min förhoppning är att få svar från någon inom kommunen som har ansvar och av svaren att döma verkar det inte vara någon.

Alla olyckshändelser i korsningen borde vara tillräckligt för ett engagemang från någon inom stadsbyggnad, om det inte finns någon därifrån som vill svara och förklara vilken strategi kommunen tänker använda sig av för att minska olyckorna. Kanske någon av de som dagligen skriver i tidningen och deklarerar sin uppfattning om en eller två filer på gamla E4 kan göra det.

■■ Här hittar du fler insändare och debattartiklar.

Jag förstår givetvis att det är svårt och kostnadskrävande att lösa in mark och göra en rondell, men att organisera trafikljusen med pilar som indikerar när det är klart att svänga vänster eller höger kan väl ändå inte vara så svårt, det fungerar alldeles utmärkt längre fram på Bergsgatan. Jag har också förståelse för att kommunen, ur miljösynpunkt, vill förmå flera att cykla och att minska trafiken i centrala Sundsvall, men här handlar det om andra saker. Den tystnad som ansvariga, om det nu finns några, visar genom sin ovilja att göra någonting åt korsningen känns nästan som ett hån. Från det att Parkgatan stängdes för trafik kan jag konstatera att det inte hänt någonting utöver en markant ökning av olyckorna i nämnda korsning och en ökning av trafikmängden på Nybrogatan.

Det är svårt för en lekman att veta om det är en tjänstemannafråga eller en politikerfråga, men om det är en politikerfråga och ingen annan inom de som har majoritet vill beskriva vilken strategi som skall användas för att komma till rätta med olyckorna, ser jag fram emot ett svar från Peder Björk

Att det inte finns någon strategi eller några förslag är också ett svar, då kan alla dra sina egna slutsatser, men svara i så fall det. Tystnad är inte bra för demokratin.

Anders

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel