Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Varför drabbas de äldre när kommunen sparar?

Ska det vara så här på äldre dagar? Varför skall äldre alltid drabbas när det gäller sparande i kommunen?

Det är väl så här att det är alla över 75 år som har dragit det stora lasset för att Vi alla skulle få det bra på äldre dagar. Men glöm det om kommunen genomför dessa besparingar. Är det inte rent oförskämt att inte de äldre skall få nykokt potatis till sina måltider?

Samma gäller julgröt, det kan inte bara vara kostnader utan snarare intresse och även brist på omdöme. Alla äldre har väl haft julgröt, om inget annat under de svåra åren under 40-talet.

När jag läser om hur viktigt det är att hästarna skall ha olika aktiviteter för att må bra, så undrar jag om inte äldre skulle må bra av det också, men det glömmer tydligen ledningen.

Jag läst för någon dag sedan om att boende själva ordnat lucia, blir jag varm i hela kroppen. Det är väl en signal att något måste göras för att få trevnad i vardagen i stället för att sitta sysslolös.

Så tänk efter – skulle ni alla i styrande organ vilja ha det så på äldre dagar. Kom ner på jorden är ni snäll . Detta är viktigt för alla oss äldre.

Hellre julgröt, nykokt potatis och aktiviteter i stället för ett vackert torg som många inte kan se.

Eda Helena Gunnarsson

distriktsordförande för PRO Medelpad

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel