Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Varför fribrev till musikskolan?

I dag skall stora kommunala besparingar i Sundsvall MBL-förhandlas. Av de uppgifter som sipprat ut så här långt framgår att nedläggning av ett av kommunens "nattis" ligger i farans riktning. Samtidigt har vi förstått att kommunens avgiftsfria kulturskola närmast försetts med fribrev.

Varför är det så?

Barnomsorg, vare sig det handlar om nattetid eller dagtid, är ett måste för att medborgarna i kommunen skall kunna jobba och försörja sig och sina familjer - något som i sig genererar skatteintäkter. Så är inte fallet med kulturskolan. Det handlar inte om att förringa värdet av verksamheten för de elever som får chansen att utveckla sina talanger. Men det är samtidigt en icke lagstadgad verksamhet som varje år kostar kommunens alla skattebetalare närmare 20 miljoner kronor.

Därför borde det vara en självklarhet att avgiftsbelägga kulturskolan, något som i någon mån skulle minska de stora underskott som Sundsvall dras med.