Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Varför ingen buss på julaftons eftermiddag?

Kommunpolitiker och berörda, hur kan det komma sig att det inte går att åka buss efter klockan 16.00 på julafton i Sundsvall? Här propagerar ni politiker och samhällsordnare för att medborgarna skall tänka på miljön och bidra genom att åka kollektivt och lämna bilen. Men detta gäller tydligen inte på julaftonen i Sundsvall. Men de som då tänkt på miljön och har gjort sig av med bilen för att i stället åka buss, de blir drabbade till exempel på julafton.

Kanske är det fler storhelger där busstrafiken är indragen? Min undran över ert tänk gäller även vardagar, då sista buss går från Navet klockan 23:15. Ja, men de som har arbete eller annan verksamhet som sträcker sig över denna tid – hur ska de ta sig hem? Taxi! Javisst, om man får tag i en taxi med vad den merkostnaden innebär. På julaftonen ringde vi flera taxibolag i Sundsvall vid klockan 20.00 och de som kunde komma med en bil snabbast hade en väntetid på över två timmar. Det är skamligt av kommunen och Din Tur (eller oTur) och ert vackra miljötänk. Ni måste göra det möjligt för oss att nyttja en utökad kollektivtrafik.

Citizen

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel