Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Varför måste kommunala skolor ställas mot friskolor?

Replik på Kommunala skolan blev helvetet på jorden, ST 22/10.

Jag är så less på att friskolor och kommunala skolor ställs mot varandra i debatten. Jag förstår inte varför det hela tiden ska göras den kopplingen? Vi har både kommunala skolor och friskolor. Det är dags för alla att acceptera det och i stället försöka att lära av varandra. Har vi en skola som fungerar? Toppen, då ska vi lära oss av den, sprida arbetssätt och pedagogiska tankar. Har vi en skola som inte håller måttet då måste åtgärder sättas in. För alla barn har rätt att gå i en skola där de kan känna sig trygga och får utvecklas vidare i sin skolgång.

■■ Följ ST Debatt på Facebook

Det finns tyvärr skolor där inte allt fungerar tillfredsställande. Men jag ber er, dra inte alla skolor över en kam i debatten, för det hjälper oss inte framåt. Jag arbetar på en kommunal skola och jag blir uppriktigt sagt ledsen när signaturen Orolig förälder skriver "Tänk om alla i stället fick samma chans att lyckas inom den kommunala skolan…". Jag lägger ner min själ i mitt arbete och har både arbetsro och trygga elever i min klass, trots att jag arbetar inom en kommunal skola. Jag önskar att vi alla fortsättningsvis kan fokusera på problemet på den enskilda skolan istället för att se till om skolan är en friskola eller en kommunal skola. Då jobbar vi för barnens bästa och det är väl det som vi vuxna vill?

Anna Lindberg, Hagaskolan

Läs även:

Jantelagen i sin renaste form – när blev bra resultat något dåligt?

De fristående skolorna bidrar till segregation – så vill jag inte ha det i Sverige i dag

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel