Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Varför måste ni se oss Sundsvallsbor som motståndare – vi älskar också Timrå IK

Stort grattis, Timrå IK, så sköna ni är! Grattis också till SHL som nu får högre dignitet.

Jag älskar ishockey och fotboll men är i övrigt ingen särskilt sportintresserad person. Eftersom jag är bosatt i Sundsvall så är det helt naturligt för mig att supporta GIF Sundsvall och Timrå IK. 

Min undran är varför man i Timrå inte vill acceptera att Timrå och Sundsvall på det stora hela är en och samma sak. Förvisso drivna med två separata ekonomier men i allt övrigt utgör de två orterna ett gemensamt område. Folk sover i den ena kommunen medan man har sitt arbete i den andra. I Stockholm är det här vardagsmat och ingen reagerar på om Huddingebor eller Lidingöbor blir kallade för stockholmare. I östra Medelpad däremot blir det till obegripligt stort allvar om befolkningen om cirkus 120 000 invånare räknas till "Sundsvallstrakten". Timråbor reagerar med bestörtning över detta. Varför det, frågar jag mig själv som inflyttad i Sundsvall från Stockholm. Som jag förstår det utgör Timrås befolkning ungefär en sjättedel av Sundsvalls. AIK (Solna/Sundbyberg/Järfälla) har ungefär samma andel av Stockholms befolkning. Skillnaden är total.

För Plus-kunder: Bildextra: Timrå IK slöt upp för gemensam middag – sen fortsätter festen tillsammans med supportrarna

Jag vill berätta om att i Gustav Adolfs församling i Sundsvall så talar man om Timrå med stor värme. Talar man om "Timrå IK" så blir det även med stolthet och kärlek. Det är ju vårt hemmalag på samma självklara sätt som när någon i stockholmska förorten Mälarhöjden supportar AIK.

Massor av Sundsvallsbor älskar Timrå IK och känner stor stolthet över Timrå på det stora hela.

När Timrå IK nu har svarat för den fantastiska prestationen och avancerat till SHL så hyllas laget stort och välförtjänt. Det blev mottagning med festligheter på torget i Timrå. Men vad hände med alla supportrar i Sundsvall? Timrå IK har ju också en betydande del supportrar här. Jag är inte ute efter att ta någon ära från Timrå. Tvärtom. Blir inte äran desto större om hela Medelpad tar Timrå IK till sitt hjärta och gör laget till sitt? Jag är Sundsvallsbo och Timrå IK är laget i mitt hjärta. Jag är ingalunda unik. Massor av Sundsvallsbor älskar Timrå IK och känner stor stolthet över Timrå på det stora hela. Tillsammans är vi lyckade partners. Hur många spelare är förresten bosatta på Sundsvallssidan?

■■ Följ ST Debatt på Facebook

Jag vädjar med anledning av mina rader till er, de allra mest fanatiska Timråbor, att sluta se på folket på Sundsvallssidan som om vi på något sätt vore era motståndare. Vi tycker så mycket om er och ni skänker stor stolthet till Sundsvall också.

Giffaren med hjärta för Timrå

Läs också:

Varför visas inte serieledarnas matcher i tv?

►  Igenkorkad pub på matcherna – Timrå IK borde ordna bättre service till supportrarna

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel