Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Varför skapa kökaos i onödan?


Klart bron ska tvättas ibland. Men varför görs det dagtid – och framför allt: Varför görs det morgon och kväll – i värsta rusningstrafik?
Jag satt själv fast i nära halvtimmen och fick hemska flashbackar till tiden när vi Njurundabor satt i och svor i våra bilar till och från våra jobb i eller norr om stan.

Ja, kära nån. Denna bro.

Ramsan om att "är det inte det ena så är det något annat" har ni hört förr när det gäller den skapelse som framkallat så många rubriker och känsloutbrott redan ...

Knappt hade de senaste rostrapporterna lagts till handlingarna med listan över kommande åtgärder förrän många bilister och tradare med mer eller mindre värdefullt gods överrumplades av rena storstadsstockningen – á la tyska autobahns "Stau!" – denna onsdagsmorgon.

Visst. Jag jobbar med information och ett aldrig sinande nyhetsflöde, men litet lätt morgonpumsig tänkte jag liksom inte på detta.

Hustrun visste. Men ordern från "kartläsarstolen" kom för sent. När vi redan passerat avfarten i Stockvik, och då blev det till att köa. Länge, länge och många som hade möten inplanerade mellan 08.00 och 09.00 blev av rapporter att döma litet sena.

I onödan, kan man tycka.

Som trafikant ska man ju ta till sig av den information som eventuellt skickas ut. Sedan kanske dem ska basuneras ut ännu hårdare.

Om jag överdriver efter en stunds köande?

Nej, jag tycker inte det. Inte efter att ha upplevt hur kön från rondellen vid avfarten vid södra brofästet söderut mot Njurunda – och även varit en del av denna ringlande trafikorm.

Jag kan heller inte låta bli att undra litet över varför det inte går att göra den här typen av jobb under delar av dygnet då trafiktrycket är mindre (å andra sidan fick vi nu ett bevis för att bron verkligen används och att turerna i protest eller av ... hm, ekonomiska skäl, runt fjärden, på gamla E4:an i kanten av centrala stan, blivit färre).

Och apropå den gamla sträckningen. Ni har väl läst kollegan Söderberg utförliga nyhetsreportage om kommande förändringar på vägen utanför hamnen, kasinot och allt vad det är.

Se också: De vill stoppa nya planerna för gamla E4 genom Sundsvall

När det smalnar där förstår nog var och en hur det blir vid olyckor och andra problem på bron.

Det kanske ska räcka med det.

Eller klarar vårt tålamod en och annan avstängning på grund av tvätt mitt i värsta morgonrusningen också?

Puh. Jag vet i alla fall vad jag tycker ...

Se också: Därför är Sundsvallsbron delvis avstängd hela dagen