Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Varje gång vi har ekonomiskt möjlighet väljer vi att prioritera välfärden i Sundsvall

Maritta Selin ställer i en insändare en fråga till den politiska majoriteten om när välfärdssatsningarna kommer inom Sundsvalls kommun.

Varje gång vi har tillfälle kommer vi välja att prioritera välfärden. Andra partier visar i sina budgetförslag i kommunfullmäktige andra prioriteringar.

2018 fick socialnämnden 30 miljoner kronor, där merparten gått till att förstärka bemanningen på våra äldreboenden. Det var resultatet av ett politiskt initiativ och en prioritering som möjliggjordes av ökade statsbidrag till kommunen från den socialdemokratiskt ledda regeringen.

I budgeten som antogs av kommunfullmäktige i december permanentades satsningar på 25 miljoner till socialnämnden och 30 miljoner kronor till barn- och utbildningsnämnden som tidigare varit tillfälliga. Faktum är att vi i Sundsvall lägger mer pengar per invånare på våra äldreboenden (särskilt boende) än vad såväl rikssnittet som genomsnittet bland jämförbara kommuner gör.

Varje gång vi har ekonomiskt möjlighet väljer vi att prioritera välfärden. Det har vi gjort under föregående mandatperiod och det kommer vi fortsätta göra. Det kommer Maritta Selin kunna lita på.

Niklas Säwén (S), ordförande socialnämnden

Bodil Hansson (S), kommunstyrelsens vice ordförande

■■ Följ ST Debatt på Facebook

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel