Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Världens bästa skidtjej tävlar i Österrike – se svenskans galna uppvisning här!

Emma Dahlström är en av Sveriges och världens bästa skidåkare. Just nu tävlar hon i Österrike under Nine Queens i vad som kan vara den kaxigaste banan hittills.

Dahlström, född 1992 i Torsby, gick skidgymnasiet i Malung och har etablerat sig som en av världens bästa freeskiing-åkare och förra året vann hon prestigefyllda X-Games och världscupen på samma gång.

Hon är van att vara en av få tjejer i disciplinen men just nu tävlar hon i Nine Queens i Österrike, och där är det enbart tjejer som kör. Nine Queens är en inbjudningstävling där de bästa skid- och snowboardåkarna i världen bjuds in för fem dagars foto- och tävlingssessioner.

Se klippet ovan när Emma Dahlström och norska kollegan Kjersti Buaas kör in den galna banan i Österrike, där gapet i borgen mellan "kick" (ansatsen) och landning är 24 meter. Åkarna kommer upp i farter runt 60 kilometer i timmen innan de går in i hoppet.

– Första åket på dagen, då är man nervös! säger Emma Dahlström innan hon ger sig iväg.

Och efteråt?

– Så himla kul!

För mer nyheter och reportage om freeskiing och vintersport – gilla Skidpuls på Facebook!