Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Världscupskvalen på hemmaplan ställdes in: "Friskar på rätt ordentligt"

Det var tänkt att hon skulle kvala in till helgens tävlingar i Idre.
I stället blev det en lugn fredag för Anna Holmlund. Kvaltävlingarna ställdes nämligen in.

Kval och världscuptävlingar på hemmaplan väntade för Anna Holmlund och resten av freestyleåkarna i skicross. Men när Idre bjöd på ordentligt blåsigt väder ställdes kvalet in och Sundsvallsstjärnan fick en lugn fredag.

– Det friskar på rätt ordentligt här, säger Anna Holmlund.

Hon har precis varit och tränat i blåsten och säger att det var arrangören fattade rätt beslut när tävlingarna ställdes in.

Tanken var att Idre skulle arrangera världscuptävlingar både lördag och söndag, med kval på fredagen och trots att kvaltävlingarna ställts in kommer tävlingarna genomföras. Alla kommer då att få chansen i huvudtävlingarna, som utökas med en omgång för både damer och herrar.

Anna Holmlund, som är i en klar ledning i världscupen är ett av flera svenska pallhopp inför Idres tävlingar. Och själv ser hon fram emot att få tävla på hemmaplan.

– Det ska bli riktigt roligt att köra i helgen. Det är en bra skicrossbana och så är det ju på hemmaplan också, så då blir det extra roligt så klart, säger Anna Holmlund.