Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Världsmusik i det lilla

På tisdag är det säsongspremiär för lilla scenen på Almamia.
I höst bjuds vi på allt från kubansk musik till självaste Marie Bergman.

Almamias lilla scen är en plats där musikerna och publiken får chans till ett nära möte. Mycket på grund av att lokalen endast tar strax under 50 besökare.

Även den här säsongen är det en blandad kompott med musik från olika delar av världen.

– Det känns bra. Vi fortsätter med tanken världsmusik i det lilla. Vi börjar med ett gäng ungdomar från Sundsvall, säger Yamandú Pontvik, konstnärlig ledare för Almamias lilla scen.

Bandet han syftar på är bluegrassbandet Fine 'n' dandy som består av Sanne Mikaelsdotter, Jens Wallin och Peter Bonde som inleder på tisdag den 10 september. Den sistnämnde känner vi också igen från folkmusikbandet Bjäran som gjorde en stark konsert på Gatufesten i somras.

Kubanska rytmer kommer även att ta över Almamia i form av Caro & El Club.

– Det är riktigt duktiga musiker från Stockholm och de spelar på en riktigt hög nivå, säger Pontvik.

Ännu mer lokal prägel får vi i Göran Månsson, flöjtist och slagverkare, och Per Gross, flöjtist. De utlovar enligt programmet sjungande melodier och stampande sväng.

Ett av de stora namnen i höst är Marie Bergman som har en lång karriär bakom sig. Hon är känd av en stor publik för sina verk inom en svindlande bredd av genrer.

– Hon tillhör det gamla gardet. Det är häftigt att kunna uppleva en så stor artist så nära scenen, säger Yamandú Pontvik

Violinisten Tomas von Wachenfeldt från Bergsjö har varit på Almamia flera gånger och alltid gjort succé. Den här gången har han med sig accordeonisten Lisa Långbacka Eriksson som är utbildad på Kungliga Musikhögskolan i Stockholm och har varit verksam som frilansande musiker i en rad olika sammanhang.

Som vanligt bjuder de in till en öppen scen två kvällar i höst.

– Många artister önskar sig sådana här ställen. Det har kommit folk från hela Norrland, säger Yamandú Pontvik.