Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Värmande vantar i fokus på höstig premiärutställning

Första utställningen passar som hand i handske.
Värmande vantar stickade i inspirerande mönster visas på novemberutställning.
– Det känns fantastiskt roligt att kunna erbjuda det här, säger Ragna Fredin.

Timrå bibliotek har precis fått nytt innertak och första utställningen efter renoveringen följer årstiden. I samband med utställningen som föreningen Medelpad Hemslöjd har i samarbete med biblioteket så kommer det även att hållas en föreläsning.

– Det började med att jag kontaktade en författare och kär vän av hantverket stickning, Solveig Larsson från Luleå. Hon kommer att föreläsa om sin bok Vantar, säger Ragna Fredin, bibliotekarie.

Föreläsningen och utställningen av varma stickade vantar ligger bra i tiden. Den kommer att finnas på biblioteket mellan 2 och 21 november. Föreläser gör Solveig Larsson klockan 18.00 på måndagskvällen.

I huvudsak består utställningen av stickade vantar med inspirerande mönster från olika tidsepoker ur Medelpads Hemslöjds samling. Men Ragna Fredin lovar även andra vantar i novembermörkret.

– Vi har lånat ett par vantar av Solveig Larsson som vi kommer att ha med i utställningen, säger Ragna Fredin.