Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Varnar för bedragare på Blocket

Lars Åström satt ut en annons på Blocket för att sälja brasved.

Då blev han kontaktad av lurendrejare från England.

– De gav sig på fel person, säger Lars som vill varna andra för bedragarna.

När Lars Åström från Vävland i Timrå satt ut en annons på Blocket för att sälja ved fick han ett sms från ett nummer i England. Där stod det att brodern till den som skickat meddelandet var intresserad av veden och därför bad man Lars att mejla en länk till vedannonsen. Det gjorde Lars men någon intressent har inte hört av sig däremot har han fått ett brev från några som utger sig att vara från Blocket.

– De menar att jag betalt in för mycket pengar för annonsen och nu vill de att jag ska klicka på en länk och fylla i mina kortuppgifter för att få pengarna tillbaka, säger Lars.

Den som klickar på länken hamnar på en sida med blockets logga och där ska kontouppgifterna fyllas i. Men det ska man absolut inte göra. På Blockets hemsida förklarar företaget att man aldrig tillfrågar kortuppgifter via mail eller telefon. Lars Åström fyllde inte heller i några uppgifter utan i stället gjorde han en polisanmälan.

– Jag hade ju betalt annonsen med telefon och i brevet stod det att mitt kort hade debiterats med för mycket pengar. Då förstod jag att det var en bluff, förklarar Lars Åström

På polisen i Timrå har man fått in mängder av anmälningar från folk som blivit lurade på nätet men just den här varianten har närpolischef Peter Wikberg aldrig hört talas om.

– Det är något nytt sätt att försöka lura till sig pengar, säger Peter Wikberg som tycker att man generellt sett ska vara skeptisk till allting som verkar bra på nätets säljsajter.