Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Vart har miljötänket tagit vägen?

Jag läser till min besvikelse en liten, liten notis i ST att miljöstationen i Bydalen (City Gross-parkeringen) har stängts på grund av för få användare. Må så vara, men hur många krävs? Vad har gjorts för att visa medborgarna vägen dit?

Det är lätt att ta sig dit, inga köer, gott om plats. Det finns många, många hushåll bara i närområdet som nu förväntas brumma iväg med bilen (eller ta bussen? Skulle inte tro det) till Svartvik, Johannedal eller Kretsloppsparken (Blåbergstippen), med sitt miljöfarliga avfall.

Jag tror att kasserade nagellacksflaskor, skvättar av målarfärg, rester av rengöringsmedel och lösningsmedel från renoveringar och bilrengöring, after shave och parfymer etcetera kommer att hamna i hushållssoporna i stället.

Jag hör till den kategori som försöker göra rätt och jag tror att vi är ganska många, men om tillgängligheten försvåras som i detta fall kan det för många av rent praktiska skäl bli näst intill omöjligt att göra rätt. Varför inte börja med att se över öppettiderna? Kanske det går att ha öppet bara ett par eftermiddagar i veckan? Är inte den kostnaden försvarbar med hänsyn till miljövinsten? De längre resvägarna, som inte ens är ett alternativ för icke bilburna, påverkar ju också miljön. Är det verkligen billigare och bättre att miljöfarligt avfall slängs i hushållssoporna?

Jag hoppas på ett fortsatt öppethållande om än i mindre omfattning.

Läs fler insändare här:

Marianne Isacsson

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel