Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Vart tog god arbetsmiljö vägen för oss inom äldreomsorgen?

Annons

Måndag 15 februari uttalade socialdirektör Silvia Sandin Viberg att sjukskrivningarna är många på Lindgården och att det inte har varit stabilt på personalsidan och att lokalerna inte är anpassad för den vård som ges där. Samtidigt som media skriver om nya regler för bättre arbetsmiljö och pekar ut vård och omsorg.

Läs mer: Ny lag med krav på nattpersonal inom äldreomsorgen – nya scheman väntar

I min mun smakar allt illa då sju avdelningar på Lindgården ska dra ner personaltäthet från 0,64 till 0,60 – det blir alltså mindre personal som jobbar. Dessutom ska alla avdelningar jobba lika helger för att kunna hjälpa varandra.

Med vadå undrar jag? Vi är alla mindre personal och har lika mycket som ska göras. Hur främjar personalneddragningar på våra äldreboenden att sjukskrivningstalen minskar? Att vikarieintagen minskar? Att det sparas pengar?

Vi får hela tiden höra att vi gör fel saker på fel tid, men så kom ut med ett dokument som talar om vad jag ska göra varje halvtimme.

Vart tog god arbetsmiljö vägen för oss inom äldreomsorgen? Är det socialnämnden eller socialförvaltningen som tog bort den? Vem lyssnar på oss arbetare längst ner på golvet? Jag vill kunna arbeta fram till min pension och jag vill kunna känna dagligen att jag gjort ett bra jobb, i dag är det ytterst sällan.

■■ Här hittar du fler insändare och debattartiklar.

Carmel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel