Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Värvades i somras – nu lämnar båda GIF-spelarna: "Vi har kommit överens"

Både Joel Enarsson och Mauricio Albornoz lämnar GIF Sundsvall.
Det skriver klubben på sin hemsida.
– Det var underförstått från båda håll, säger Mauricio Albornoz.

GIF Sundsvall tappade flera spelare under säsongen 2016. Däribland mittfältaren Rúnar Sigursjónsson och anfallarna Pa Dibba och Shpetim Hasani.

Under sommarens transferfönstret värvades både mittfältaren Mauricio Albornoz och anfallaren Joel Enarsson till klubben.

Men efter bara ett par månader står det klart att det inte blir något ytterliggare spel i klubben för de båda värvningarna.

"Klubben och spelarna har gemensamt kommit överens om att avsluta samarbetet efter 2016. Vi tackar Albornoz och Enarsson för tiden i GIF Sundsvall och önskar dem all lycka i deras fortsatta fotbollskarriärer", skriver klubben på sin hemsida.

Enligt Mauricio Albornoz var det underförstått från båda håll att han inte skulle bli kvar i GIF Sundsvall.

– Det var väldigt odramatiskt faktiskt. Det flöt åt det hållet helt enkelt. Nu tar jag med mig nya erfarenheter härifrån, säger han.

Under torsdagen gör han sin sista träning med laget innan han åker hem till familjen.

Har tiden i GIF Sundsvall blivit som du tänkte dig?

– Det har väl inte blivit exakt som jag hoppades. Det har inte blivit så mycket speltid, men jag har försökt att bidra på mitt sätt ändå. På det stora hela är jag nöjd. Det är bara tråkigt att jag itne fick spela mera, säger han.

Sporten har sökt Joel Enarsson.