Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Västernorrland får 560 miljoner extra

Annons

Miljöpartiet tänker långsiktigt. Det gäller inte bara miljön, utan i högsta grad även skolan och hur barnen har det. Förutom det mänskliga lidandet, så kan ett enda barn som hamnar snett kosta samhället 15 miljoner kronor under sin livstid. Därför är det särskilt klokt att satsa mer på barn och unga.

Sverige behöver en storsatsning på skolan för att bryta de negativa trender som senast visade sig i den omtalade Pisa-undersökningen där Sverige rasade i rankingen. Det viktigaste är nu inte vems fel det är att det blivit så här, utan vad vi bör göra åt det.

Administrationsbördan på Sveriges lärare måste minska. Skolan måste få arbetsro och lärarna måste få mer tid med eleverna.

Skolan behöver också ökade resurser. Därför satsar Miljöpartiet nationellt 23 miljarder kronor mer än alliansregeringen på svensk skola de kommande fyra åren, vilket innebär över 10 000 nya jobb i skolan.

För Västernorrlands skolor skulle Miljöpartiets skolpolitik innebära 560,4 miljoner kronor i ytterligare resurser de kommande fyra åren. Bland annat kan de medlen användas till att anställa 243 nya medarbetare i skolan, till satsningar på lärare och på att varje elev ska nå kunskapsmålen.

Extrapengarna fördelas jämnt över landet, så uppdelat per kommun i Medelpad skulle fördelningen av Miljöpartiets extrapengar till skolan bli så här:

Sundsvall: 228,4 miljoner extra och 102 nya jobb i skolan.

Timrå: 45,1 miljoner extra och 19 nya jobb i skolan.

Ånge: 21,2 miljoner extra och 8 nya jobb i skolan.

För oss gröna är valet enkelt. I stället för ett femte jobbskatteavdrag vill Miljöpartiet använda våra gemensamma pengar långsiktigt – till skolan och klimatet. Det tycker de flesta svenskar vore en bättre prioritering, för det är så man bygger ett land starkt.

Göran Hådén,

etta på MP Västernorrlands riksdagslista

Maria Algotsson, tvåa på MP Västernorrlands riksdagslista

Mathias Rex,

ledamot Barn- och Utbildningsnämnden i Sundsvall (MP)

Folke Nyström,

ordförande MP Timrå

Kicki Jeschke,

ordförande MP Ånge

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel