Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Västernorrland får två miljoner för att stärka livsmedelsstrategi

Två miljoner till Landstinget Västernorrland för att utveckla livsmedelskedjan. Det meddelar regeringen i ett pressmeddelande.

Totalt 42 miljoner kronor ska erbjudas de som har regionalt utvecklingsansvar i landet. Dessa aktörer har en viktig roll för utveckling och tillväxt i länet och kan därmed hjälpa till att utveckla livsmedelskedjan, meddelar regeringen i ett pressmeddelande. Till dessa hör Landstinget Västernorrland sedan den 1 januari 2017.

– Det är viktigt att satsa på utveckling för att göra verklighet av den nationella livsmedelsstrategin. Vi jobbar nu med att genomföra handlingsplanen och regeringens satsning passar väl in i det arbete vi gör, säger Maria Lidgren, Landstinget Västernorrlands tillväxtchef i ett pressmeddelande.

Västernorrland som var först ut i landet med en regional livsmedelsstrategi, har potential att öka värdet på livsmedelsproduktionen med 30 procent till år 2025.

– I vårt län har livsmedelsindustrin och primärproduktionen samlats för att tillsammans med myndigheter och regional utveckling samverka och göra gemensamma insatser för att stärka lönsamheten och öka produktionen, säger Susanne Öberg, regionchef på Lantbrukarnas riksförbund i ett pressmeddelande.

FLER NYHETER:

Nu ska det bli fler poliser i norr – 25 utredare anställs

För Plus-kunder: Många står bakom Michaela i kampen om katterna: ”Folk har ringt från hela Sverige”

► Kultur: Katarina Östholm: Hela Sverige kan inte leva – vi har inte råd med alla bidragsslukande stödområden

För Plus-kunder: Glömskan kan bli räddningen för S i valet – Lövgren tror att Thelin-affären klingar av