Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Alger högst på listan när svenskarna väljer framtidens mat: "Vi måste tänka nytt"

Mer än hälften av svenskarna kan tänka sig att äta alger i framtiden. Endast en tredjedel kan tänka sig insekter eller odlat kött. Det visar en undersökning av Sifo på uppdrag av Coop.

Annons

Mer än hälften av svenskarna kan tänka sig att äta alger i framtiden.

Undersökningen visade att 56% av svenskarna kan tänka sig att äta alger, 27% odlat kött och 19% insekter. En fjärdedel av de tillfrågade sa nej till alla alternativen. Mest öppna för nya menyer var de yngre. Undersökningen visade också att fler män än kvinnor var intresserade av framtidens alternativa menyer.

– Nya råvaror lockar fram nya sätt att laga mat. När vi ställer om till att äta mer hållbart kommer det att ge oss spännande smakupplevelser vi aldrig varit med om förut, säger Paul Svensson, jurymedlem för Änglamarkspriset och kock som är engagerad i hållbar gastronomi i ett pressmeddelande.

En stor del av det protein vi idag får i oss kommer från matkällor som inte är hållbara i längden.

– Vi måste tänka nytt för att jordens resurser ska räcka, så det är glädjande att svenskarna är nyfikna på framtidens mat, säger Louise König, hållbarhetschef på Coop och ordförande i Änglamarksprisets jury i ett pressmeddelande.

Mer läsning

Annons