Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ånge kommunfullmäktige är minst drabbat av avhopp i länet

Kommunpolitkerna i Ånge tycks stanna kvar på sina poster. Efter att halva mandatperioden har endast en kommunpolitiker valt att lämna fullmäktige. Detta visar en undersökning som genomförts efter att halva mandatperioden gått.

Annons

I Ånge kommun tycks kommunpolitikerna vilja stanna kvar på sina poster. I en undersökning, av Nyhetsbyrån Siren, som genomförts efter att halva mandatperioden gått konstateras att kommunen endast drabbats av ett avhopp. Detta gör Ånge till den minst avhoppsdrabbade kommunen i länet.

Endast ett parti i Ånge har drabbats av avhopp – Socialdemokraterna. Även i Sundsvalls är avhoppandet från kommunfullmäktige relativt lågt. Inom Sundsvalls kommunfullmäktige har fem av de ursprungliga 82 ledamöterna valt att hoppa av: Liberalerna, Miljöpartiet, Moderaterna har drabbats av ett avhopp respektive, medan två Sverigedemokrater valt att hoppa av från Sundsvalls kommunfullmäktige.

I Timrå har ungefär en tiondel av ledamöterna valt att hoppa av, här har flest avhopp skett från socialdemokrater med två avhopp. Att jämföra med ett avhopp från Moderaterna respektive Sverigedemokraterna.

Flest avhopp har i länet skett i Härnösand kommun som tappat inte mindre än åtta ledamöter efter halva mandatperioden.

Mer läsning

Annons