Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ritningar saknades – då fick återvinningsbehållarna återvända till kommunparkeringen

Återvinningsstationens tid vid posthuset i Ånge blev kortvarig. Sedan några dagar tillbaka är de nämligen åter på kommunparkeringen.

Annons

Återvinningsstation i Ånge

Handeln efterlyser fler parkeringsplatser i Ånge centrum. Ett önskemål som fick näringlivschef Tommy Eriksson att lyfta fram förslaget om en flytt av återvinningsstationen på kommunparkeringen till området vid posthuset i stället.

– Det är för att försöka tillmötesgå handelns önskemål om fler parkeringar i centrum som vi har lagt fram det här förslaget, berättade han för ST.nu när tankarna kom på tal för ett år sedan.

Läs också (premium): Vill flytta på återvinningsstationen

Förslaget fick gehör av Förpacknings- och tidningsinsamlingen (FTI), och för några veckor sedan så flyttades behållarna till sin nya plats.

Läs mer: Nu flyttar återvinningsstationen i Ånge

En placering som inte blev långvarig.

I och med flytten så framfördes propåer från bygg- och miljökontoret som utfärdat bygglov, men vid tidpunkten för flytten ännu inte meddelat startbesked. Det som saknades var ritningar på stängslet som skulle omgärda behållarna, varför FTI uppmanades att flytta tillbaka behållarna igen. Annars kunde det bli tal om byggsanktionsavgift.

Läs också: Tillmötesgick kommunen – riskerar straffavgift från bygg- och miljönämnden

Och sedan några dagar tillbaka så är behållarna tillbaka på kommunparkeringen igen. Frågan är för hur länge.

Läs också: Ångeborna är sämst i länet på återvinning

Mer läsning

Annons